nimimerkki Ana kirjoitti eilen kommentin, jossa kertoi vaatimuksesta vuodattaa, koska kansa vaatii sitä. no, tottahan se on. kansa tulee pitää tyytyväisenä. antaa pieniä paloja huvia silloin tällöin, jotta yhteys eri kansanryhmien välillä pysyisi stabiilina.

tämän vuoksi ajattelinkin aloittaa ruokablogin! aluksi harkitsin kyllä muotiblogia, koska minusta on tärkeää kuvata itseäni päivittäin ja lisätä niitä internettiin, jotta saisin palautetta muilta ja samalla vahvistusta itsetunnolleni, niinku. sitten harkitsin myös käsityöblogia, mutta tajusin että päivitystahti saattaisi olla pikkasen hidasta. toisaalta myös laihdustusblogi olisi ihan jees: "dear diary, painoin tänään 56,34 kg, mutta olethan armollinen ja otat huomioon aamulla syömäni yhden pähkinän. en tee sitä enää koskaan". niinku, koska kuitenkin siis kansahan on vahvasti muuttumassa ylipainoiseksi ja minulla on mahdollisuus vaikuttaa kansan terveyskäyttäytymiseen ja kertoa että luiden tulee näkyä.

mutta siis, niinku, päädyin nyt sitten kuitenkin ruokablogiin. niinku eka course olis kahden kuukauden life cycle. semmonen suvantovaiheen piirakka. nii, siis sen nimi on suvantovaineen piirakka, kässääts. niin, siis:

suvantovaiheen piirakka

5 dl urheilua ja uusia lajeja (joiden kautta voisi löytää erilaista tapaa kokea maailmaa)
2 dl pitkiä juoksulenkkejä (ja aikomus puolimaratonille)
4 dl opettamista
7 dl epäilyä (voiko mitään ylipäätään opettaa?)
2 dl ystäviä (uusien puolien löytämistä ja toisten menettämistä)
5 dl luopumisen opettelua (mikään ei ole pysyvää)
3 dl tanssia ja koreografiointia (intohimoa, vapauden teeman usuttamista teinien päähän)
6 dl omien kykyjen epäilyä
6 dl liiallista luottamista ulkopuolisten arvioihin ja kommenteihin minusta sekä liiallista toisten pään mukaan elämistä
6 dl mustasukkaisuutta ja kateutta
3 dl uudentuntuista kiintymistä ihmisiin
3 dl oivalluksia rehellisten ja rohkeiden keskusteluiden kautta
2 dl gradun välttelyä oikeastaan ilman sen suurempaa stressiä
4 dl persoonallisuuspsykologiaa
2 dl luokkakokousta, sen järjestämistä sekä ilon ja pettymyksen hetkiä
3 dl ihmettelyä miten elämä muokkaa jokaisesta omanlaisensa (hyvässä ja pahassa)
4 dl päättöharjoittelua (ilon ja pettymyksen hetkiä, eikä vieläkään varmistusta haluanko palvella koulutusjärjestelmää)
3 dl naurua ja hassuttelua
3 dl hyviä leffoja
3 dl hyviä kirjoja
1 dl luontokokemuksia parvekekasvien kanssa
4 dl ruokavalion järkeistämistä ja kehon kunnioittamista, leipomista
4 dl paljon pieniä hyviä hetkiä
132 dl suvantovaiheen soppatiivistettä ja ihmettelyä mikä olisi seuraava askel soppatiivisteestä johonkin todelliseen?

Sekoitetaan ainekset, annetaan muhia kaksi kuukautta kuumassa lämpötilassa, mieluusti lähellä vastuksia. Vastus vastusta vasten antaa rapsakimman haasteen elämään. Varo kuitenkin liiallista paistamista, saattaa palaa. Äläkä syö liikaa.

nii, et siit kokeileen vaan jos haluu niinku peesata ja kokeilla jotain mikä ei niinku ihan aina oo välttämättä ihan kauheen kivaa mut sit taas toisaalta välillä se on täynnä niitä koko elämänlaajuisia hienoja ja suuria täyttäviä hetkiä. et emmä tiä et kyllä ehkä jokaisen elämään kuuluu niitä suvantovaiheita ja sit niinku se tärkein juttu oliskin et mikä se seuraava course sit olis ettei jäis niinku paikoilleen. ja ehkä sit niinku sen takia seuraavaks mä teenkin tästä sit jo sen laihdutusblogin etten jäis niinku paikalleen. moro se on poro! niinku.