kaakaota. tiedättekö, sellaista kunnon kaakaota. kattilassa keitettyä ja oikeaa kaakaojauhetta. tunteella tehtyä. aivan kuin pauligin, jep jep. sellaista kuitenkin juon ja se maistuu hyvälle lumisateen kera.

tänään tuntui hyvältä olla osana jotain suurempaa rakennelmaa. monellakin tapaa. joulukatu avattiin. kaupat olivat täynnä harhailevia ihmisiä. siitä en pitänyt, mutta pidin siitä tunnelmasta mikä vallitsi tulitteiden aikana. vanhemmat olivat ilahtuneita siitä, että lapset olivat ilahtuneita. perheitä. pariskuntia. ystäviä. kaikki olivat hiljaa ja vain katsoivat. olivat siinä hetkessä. lopulta puhuttiin myös ääneen, ihailevasti ja kunnioittavasti näkemästä.

olla jonkun kanssa yhtä, edes jollain tasolla.

olen tulossa myös vanhaksi. en muistanut nimipäiviäni. eivätkä ystävänikään, mikä on aika tavalla ok. en minäkään muista toisten merkkipäiviä. jostain syystä kuitenkin odotin sukulaisteni muistavan, tai ainakin osan heistä. ainoa kontakti suureen osaa sukulaisiani on vain joulu ja juhlapäivät, jolloin muistetaan korkeintaan kortilla tai tekstiviestillä. en edes huomannut pienen tekstiviestinkään olevan niin tärkeä ennen kuin ne jäivät puuttumaan. ainoa yhdysside on hetkellisesti poikki. se on pinnallinen sidos, mutta joka tapauksessa sidos. alan tulla vanhaksi kun haluan yhteyteen sukulaisteni kanssa. nämä ovat kai niitä hetkiä, joista sukulaiseni aina puhuivat. "vielä jonain päiväni sinuakin alkaa kiinnostaa sukusi."

joka tapauksessa, minulla on hyvin vahvasti sellainen olo, että kaipaisin ympärilleni jonkinlaisen yhteisön. olen luovuttanut jo osittain toiveesta löytää tärkeä ihminen, mutta tärkeän ihmisen lisäksi ihminen tarvitsee  myös yhteisön. ystävät ovat tärkeitä ja tarpeellisia, mutta kaipaisin ympärilleni yhteisöä, jonka kanssa olisin edes jollain tasolla maailmankatsomuksellisesti samoilla linjoilla. okl tyydytti ehkä jollain tapaa yhteisön tarvetta hetken aikaa, mutta sekään ei tunnu enää hyvältä (yllättäen). järjestötoimintakin kuulostaa uhkaavalta. stereotyyppinen kuva järjestöistä on se, että ihmiset ovat yli-innostuneita omasta aiheestaan ja toiminta menee hieman yli. ehkä olen väärässä. toivottavasti olen väärässä.

olen tulossa vanhemmaksi kuin aikaisemmin.