tuntuu että minun on hyvin vaikea tyytyä siihen mitä elämässä voi saavuttaa. en voi käsittää tai uskoa sitä että elämä on oikeastaan vain nukkumista, syömistä, ihmisten kohtaamista ja muita erinäisiä toimintoja. ihminen on luotu syntymään ja kuolemaan aivan samalla tavalla kuin mikä tahansa muu eläin. ihmisen näkökulmasta eläimen elämä on vain juuri tietyn kaavan suorittamista. miksi ihminen ei käsitä olevansa eläimen kaltainen vangittuna pakollisiin kaavoihin? vai olenko se vain minä joka haluaa taas nähdä liian syvälle? miksi minä luulen ihmisen elämän olevan eläimen kaltaista päivien virtaa?

sana eläin sisältää osan sanasta elämä - elää. sana eläin kertoo jo itsessään elävänsä, elämöimänsä. eläin vain on.
ihminen on taasen ottanut vallan nimetä itsensä erityiseksi yksilöksi. elämä on kaukana ihmisestä. ihminen ei halua muistaa elävänsä. ihminen haluaa vain elää.
ihminen on kantoninkiinaksi: ? eli [jan]. liekö huonoa huumoria tai sattumaa mutta kiinan kieli on tavoittanut jotain olennaista ihmisestä. ihminen on kysymys, johon ei ole vastausta.

miksi ihmisen tulisi olla jotain sen ihmeellisempää? miksei ihminen voi vain olla?
ennen aikaan ihmiset kykenivät tyytymään siihen mitä heille annettiin. elämä pienessä pihapiirissä oli normaalia. ei elämästä tarvinnut kurottaa pilviin ja vieläkin korkeammalle. kuinka moni kyseenalaisti olemassaolonsa?
kuinka moni sitä tekee nyt?

tuntuu luovuttamiselta myöntää, että elämä on vain se mitä näen tässä ja nyt.