huoh, tuli melkeinpä huono omatunto siitä, että kirjoitin eilen täyttä soopaa, mutta päätin yrittää nöyrtyä omalle inhimillisyydelleni ja olla poistamatta sitä!

joka tapauksessa toisenkin kerran huoh, näet tentti on vihdoinkin ohitse. suunnattoman paniikin jälkeen (tenttikuoreni oli jostain syystä kadonnut) eteeni aukeni kummallisen kirkas tie. olen aina ihmetellyt, miten aivot oikeasti jäsentävät tietoa. lukiossa luotin vielä siihen, että aivoni tekevät työn yön aikana ja niin ne joka kerta tekivätkin. minä en tehnyt mitään. luin vain ja annoin yön hoitaa tehtävänsä. aamulla kaikki oli kirkasta.

nykyään onneksi pidän jo asioiden järjestämisestä ja saattamisesta loogisiin suhteisiin ja vielä kaiken lisäksi nautin siitä. olen mind map-pakkomielteinen. myönnän!

jostain syystä eilen kuitenkin päätin luottaa lukioaikaiseen viisauteen - anna tiedon virrata. syynä tähän tyytymiseen oli totaalisen liian vähäinen lukeminen.
kannatti kuitenkin luottaa. tieto virtasi minusta ja mieleni tiesi kaikkea mitä en oikeastaan edes tiennyt tietäväni. kynä tuotti tekstiä ja minä vain seurasin. rakastan tuollaisia flow tiloja!

tenttitilanteet ovat muutenkin perin mielenkiintoisia tilaisuuksia. salaa katson aina, kuinka sadat ihmiset tuottavat tietoa paperille. salin ylle voi melkein kuvitella kupolin, joka on täynnä sanoja ja ajatuksia.
voisin ryhtyä kokopäiväiseksi tenttivalvojaksi ja ajattelisin myhäillen: "nuoret toivot siellä oppivat".

kolmas huoh. nyt hieman taukoa aivotyöskentelylle. mielikin virkistyi heti kun sain tuon taakan pois mielestäni. illalla pääsen onneksi katsomaan stella polariksen improvisaatioteatteria. sen jos minkä tulisi irroittaa loputkin ajatukset mielestäni!