listauksia viikon varrelta. you tuben arkistot on nyt tutkittu tanssin analyysi-kurssiin tarvittavan tanssipätkän vuoksi. sitä voi hämmentyä niin monella tavalla:

method contemporary dance-companyn äärimmilleen vietyä kehonhallintaa.

milan kozanekin pettämätöntä suljettua ja henkilökohtaista lattiatekniikkaa.

tero saarisen aina vain kestosuosikkina pysyvää liikkumisen tapaa kahdessa koreografiassa. (harmi ettei koreografiasta transfigured night löytynyt pätkää. se antaisi aivan erilaisen käsityksen saarisesta)

itselleni hyvinkin kinesteettisen kokemuksen aiheuttanut thomas freundlichin actuator. klippi ei anna millään tavalla oikeutta sille värisevälle kokonaisuudelle mikä livenä aiheutui. miten voi saada niin vahvoja tunneaistimuksia kehoon robotin liikkeestä? eläväksi muuttunut robotti liikkui yhtä tarkasti kuin ihminenkin. melkein voisi luulla koneen liikkuneen tunteella ja älykkyydellä.

ja viimeisenä seuraavan viikon aherruspätkä hyvinkin kummallista baletin, nykytanssin ja voimistelun yhdistelmää. yleensä en millään tavalla innostuisi tämänkaltaisesta liikkeestä, mutta visuaalisuus vie minut mennessään. lähes kaikki länsimaisen tradition määrittelemät kliseet on joko rikottu tai hyödynnetty entistäkin vahvemmin.

kaiken kauneuden keskellä on luvassa kuitenkin kirosanoja, pilkuntarkkaa analyysiä ja koreografian paloittelua. melkein odotan innolla.