kotona lämpimässä suojassa sateelta ja tuulelta. mielenkiintoista luettavaa ja ajateltavaa. maiskuttelevan makoisaa syötävää. naapurista kuuluu laulua. pystyy se sentään laulamaan järkyttävältä tupakkayskältään. laulu ei päätä huimaa, mutta on se parempaa kuunneltavaa kuin ainainen keuhkojen pihalle survominen. kannattaisiko vähentää tupakointia?

venyttelyä ja rentoa oloa. hieman lisää ruisleipää. toiselta puolelta naapurista kuuluu huutoa. taas. auvoista avoliittoelämää siellä suunnalla. huutamallahan ne riidat ratkeaa. jossain vaiheessa huuto pääsee taas sille tasolle:

                                                              apua!
                                                                        älä!
                                                                                sattuu!

itku ja kiljunta jatkuvat edelleen. miesääntä ei kuule. välillä kuuluu murahduksia. vartin päästä kuolemanhiljaista. aivan kuin edelliselläkin kerralla.

hävettää etten voi vain mennä kolkuttamaan ovelle ja herättää pariskuntaa näkemään paremmin: mitä vittua luulette tekevänne?! se on ihminen, jota siinä hakkaat!! naapurin oikeuksiin ei kuulu enää nykyään puuttua toisten elämään. ihmisten ei kuulu enää puuttua toistensa elämiseen. olet kyttääjä, jos kuuntelet tai edes ajattelet mitä naapurisi tekevät. olet sairas, jos olet huomautat tuttavallesi, että tämän elämäntavasta ei voi seurata mitään hyvää.

vapaa tahto, vapautus vastuusta.

voihan olla, että kyseinen pariskunta tykkää kovemmista otteista, mutta en silti usko siihen. käytävällä törmätessä hymyillään. hymyillään liikaa. toivotaan ettei naapuri ei ole kuullut tappeluita. ehkä vähän hävettääkin. kaikki on jees, paitsi että mies hakkaa välillä mutta sehän on ihan normaalia. totta helvetissä miehellä on oikeus hallita vaimoaan. jos ei sana kuulu niin nyrkki kyllä latistaa. mielen jälkeen vuorossa on keho, jota hallitaan.

tuoreessa imagessa oli juurikin artikkeli perheväkivallasta. hienoa, että edes joku uskaltaa puhua suoraan. hämmentävintä oli lukea, että useimmiten väkivaltaisissa suhteissa elää useimmiten nuoret ja korkeakoulutetut naiset. missä on itsenäinen, tasa-arvoa ja kunnioitusta vaativa nainen?

ei ole varmastikaan helppoa lähteä väkivaltaisesta parisuhteesta varsinkaan kun mies on useimmiten saanut naisen loukkuun omilla teoillaan. mikään ei ole yksinkertaista perheväkivallassa. yksinkertaista on vain se, että suurin osa ihmisistä on menettänyt hallintansa elämään ja kuvittelevat saavuttavansa hallinnantunteen kyseenalaisilla keinoilla.


olethan muistanut antaa päivittäisen nyrkkiannoksesi naisellesi? vielä ehdit.